Oferim aquest tràmit amb el Registre de la Propietat per validar dades georeferenciades d’una parcel·la. La signatura d’aquest arxiu GML es fa quan s’ha realitzat una Validació Gràfica Alternativa (VGA), que s’introdueix dins la mateixa pàgina web del Cadastre.
Aquesta VGA sempre serà necessària, tant si s’utilitza la base cadastral georeferenciada com si s’elabora. I és que la VGA genera un informe positiu o negatiu, i incorpora un codi segur de verificació, així com les dades del tècnic competent, la seva titulació i el col·legi professional del qual és membre.
En el cas de validacions dels arxius GML d’edificis, el Cadastre no disposa de cap eina per fer-ho, i l’únic que fa és comprovar l’encaix de l’edifici en els límits de la seva parcel·la.
Per aquest motiu, no es valida l’arxiu GML de cap edifici, ja que es pot generar mitjançant una aplicació del propi Col·legi de Topògrafs (accessible des de la web del Cadastre) i que inclou la informació de la superfície de l’edifici, el seu ús i les plantes que conté.
Oferim el manteniment i tràmits com altes baixes o modificacions de les dades cadastrals per la valoració de béns immobles rústics (FINRUS). De la mateixa manera, també gestionem expedients cadastrals 901 (per a canvi de domini d’urbana) i 902 (per alteracions cadastrals per obra nova o altres alteracions i correccions de dades de la finca).
També realitzem treballs de creuament de dades entre la cartografia cadastral urbana ja informatitzada i les bases de dades cadastrals alfanumèriques. Aquest servei comprèn la implantació a la cartografia de parcel·les inexistents, l’actualització de cartografia per a adequar superfícies que tinguin diferències de sòl superiors al 10% respecte del FINURB i/o de construcció superiors al 25%. També inclou correcció d’errors de superfície.